Posljednji mogući korak suvremene civilizacije   ZBOG ČEGA JE TREBALO NAPISATI OVU KNJIGU?

 To je trebalo uraditi iz slijedećih razloga:

1. Što nam predstoje velike promjene koje dolaze sa toplotnim zagrijavanjem i novim klimatskim promjenama, s velikim vručinama i posebno velikom količinom oborina.  Pri tom je posebna opasnost od mogućeg nedostatka pitke vode. 

2. Što suvremeno oružje i druga tehnička sredstva za rat i razaranje, sve ozbiljnije ugrožavaju opstanak cijele civilizacije  na Zemlji. 

  3. Što se cjelokupna proizvodnja materijalnih dobara odvija sa sve kraćim vijekom trajanja, pa se još preostala prirodna bogatstva ubrzano pretvaraju u otpad ili smeće.

 4. što se broj ljudi na Zemlji stalno povećava, a kvalitetne površine  na cijelom planetu sve lošije održavaju i zagađuju.

 

5.  što se gotovo ništa ne poduzima za zaštitu i čuvanje onih prirodnih dobara, koje će biti potrebne generacijama koje dolaze, prije svega atmosfere,  koja se svakim satom sve više puni i zagađuje nezdravim i štetnim plinovima.

 

6. što se odgojem, obrazovanjem i medijima, ne otkriva prava  istina o čovjeku i njegovoj patologiji uma, koji dovodi do sve veće destrukcije prirode i života, u društvu u kojemu se sada nalazimo.

 

7. Što ne postoji dovoljno razmišljanja o zaštiti od opasnosti, ne samo onih koje dolaze iz svemira, nego i onih koje se javljaju na samoj površini Zemlje, kao što su poplave, potresi, oluje, nedostatak hrane i slično.  

                                                                                                                                            
 Naslovnica